Собственикът на павилиона за царевица Иван Иванов тежко паркира скъпия си джип на метри от площада в Дупница

Иван Иванов (на малката снимка)

Дупничани питат: Кой разреши, без да имат течаща вода, капанчетата на площада да продават храни?

 

Шокиращият разказ на Петя Александрова за работата й в павилиона за царевица на площада в Дупница, собственост на Иван Иванов и Ева Райчева, вбеси дупничани, които бурно коментираха казуса.

Петя Александрова

Темата повдигна още куп неудобни за бизнесмените въпроси, свързани с хигиената и качеството на стоката им.

Ева Райчева

 „Защо шефът на Областна дирекция по безопасност на храните-Кюстендил Стоян Саев и цялото воинство от служители си затварят очите за търговските обекти в центъра на Дупница, обърнати в хранителни магазини, без да имат течаща вода?

Жените, които продават царевица и сладолед, няма къде да си измият ръцете, камо ли да почистят обектите, кой е дал разрешение на такива места да се продават храни?”, питаха дупничани и гневно отбелязаха: „Гледаме инспекторите Велка Войнова и Първан Дангов не спират да се носят от студио в студио по медиите, вместо да си вършат служебните задължения. Редно ли е в капанчета със съмнителна хигиена да се предлагат храни? Следи ли някой за сроковете на годност на тези храни, спазва ли се дезинфекционният режим, правилно ли се съхраняват царевицата и сладоледът?

Първан Дангов

Редно ли е да се вари царевица на газов котлон на площада? Полуфабрикатите обработват ли се в обособени за това помещения, или котлонът се слага на плочките? Годни и достатъчно чисти ли са съдовете, в които се съхраняват продуктите? Уреден ли е здравният статус на персонала, защо не се спазват изискванията за носене на работно облекло?”, питаха още хората.

С тези въпроси се обърнахме и към Иван Иванов. Той спря джипа си на пешеходната зона след Адвокатската улица на самия площад в Дупница и най-арогантно отговори: „Много благодаря за рекламата, която ми правите. Клиентите и оборотът ми се увеличават все повече, ще си паркирам където поискам. Както виждате, никой не може да ми направи нищо и така ще постъпвам всеки ден”, заяви Иванов и влезе в пицарията си.

Дупничани цъкаха с език след него и се питаха къде извън Българя някой ще си позволи да паркира в пешеходна зона на метри от детска площадка.