Хората в Струмяни се питат: Как с кметската заплата градоначалникът Емил Илиев успя да изплати заем от 95 000 евро за година

Емил Илиев

„Как кметът на община Струмяни Емил Илиев, който като истински факир спечели втори мандат, избягвайки балотажа само с 1 глас преднина срещу опонента си Ваня Илиева от ГЕРБ, е изплатил кредит от 95 000 евро само за една година?”, питат се жители на община Струмяни. Борчът на градоначалника изплува в декларацията му пред Сметната палата за 2012 г.

Когато встъпва в длъжност, Илиев декларира кредит от 95 000 евро, а догодина в декларацията му фигурира 0 в тази колона.

„Как със заплата от 1400 лв. един кмет на село е успял да погаси такава колосална цифра? В декларацията не фигурират доходи, по-големи от заплатата на кмет”, чудят се хората и припомниха:

„Съветници от ОбС-Струмяни през декември го възнаградиха с 2000 лв. на месец заплата, която е таванът в страната за поста.”

На фона на това жителите на община Струмяни са потресени от некачествените спортни площадки и водопровод общо за 8 млн. лв. Те питат с какво право управниците на общината си позволяват да харчат парите на данъкоплатците безнаказано и с лека ръка? Хората подготвят бунт и блокада на главен път Е-79, тъй като са без вода заради честите аварии по новия водопровод.

Отправихме питането към Емил Илиев чрез официалния имейл на общината, но отговор, както винаги, така и не дойде.