Емил Илиев

„Как кметът на община Струмяни Емил Илиев, който като истински факир спечели втори мандат, избягвайки балотажа само с 1 глас преднина срещу опонента си Ваня Илиева от ГЕРБ, е изплатил кредит от 95 000 евро само за една година?”, питат се жители на община Струмяни. Борчът на градоначалника изплува в декларацията му пред Сметната палата за 2012 г.

Когато встъпва в длъжност, Илиев декларира кредит от 95 000 евро, а догодина в декларацията му фигурира 0 в тази колона.

„Как със заплата от 1400 лв. един кмет на село е успял да погаси такава колосална цифра? В декларацията не фигурират доходи, по-големи от заплатата на кмет”, чудят се хората и припомниха:

„Съветници от ОбС-Струмяни през декември го възнаградиха с 2000 лв. на месец заплата, която е таванът в страната за поста.”

На фона на това жителите на община Струмяни са потресени от некачествените спортни площадки и водопровод общо за 8 млн. лв. Те питат с какво право управниците на общината си позволяват да харчат парите на данъкоплатците безнаказано и с лека ръка? Хората подготвят бунт и блокада на главен път Е-79, тъй като са без вода заради честите аварии по новия водопровод.

Отправихме питането към Емил Илиев чрез официалния имейл на общината, но отговор, както винаги, така и не дойде.