Наталия Кобилкина е сексолог и семеен терапевт, от години провежда обучения по целия свят. На 16 юни заедно с известната руска сексоложка Лариса Ренар ще проведат семинар. Кобилкина разкрива за “Труд” част от тайните на добрия секс и хармоничната връзка. Ето част от интервюто на Даниела Кръстанова:

– Разкажете за четирите енергии, които според Лариса Ренар присъстват във всяка жена – на момиче, на любовница, на хазяйка и на кралица.

–Често ние живеем в собствените си сенки и страхове – тогава вместо момиченца ставаме жертви, вместо любовници – отнесени вещици, вместо кралици – амазонки, размазващи мъжете и вместо майки домакини – обсебващи, ревниви жени, което води до нещастие за всички.

– Как влияе еманципацията на жените на съвременния мъж, потиска ли го или напротив? Допустимо ли е жените да свалят мъжете?

– Съвременната еманципация прави доста лоша услуга на мъжете и жените, защото жената от една страна иска да има до себе си силен и можещ мъж, а от друга страна тя го смазва – тя го напада, тя го обвинява, тя го критикува, той никога не е достатъчен. И накрая той, доста разочарован, казва: “Аз не съм мъж”. И при това често изчезва ерекцията му, има проблеми с бързо свършване, започва да взема виагра и тогава се получава една голяма драма за двата пола. И тук е важно жената да бъде жена. Може да бъде успешна, но да си остане жена. Затова я учим как да бъде сексуална, как да пропуска женската енергия, да се научи наистина да бъде обожавана от своя мъж.

– Доколко сексът е важен за щастието ни?

– Разбира се, сексът е супер важен за двата пола, защото ако няма секс, няма и връзка. Сексуалността стои в основата на всичко. Тук обаче има толкова много блокажи: вина, страх, свързан със секса. За моето поколение сексът беше нещо забранено. И ако това е забранено, ти искаш да говориш, да го обсъждаш. На младото поколение сексът е позволен. Навсякъде има безплатно порно, безплатно го правиш, лесно го правиш, не трябва да бъдеш женен, за да правиш секс. И това вече не е толкова интересно, защото не е забранено.

– Какво мислите за тенденцията много жени да бъдат с по-млади мъже?

– Жените избират по-млади мъже, защото мъжете на тяхната възраст често искат по-млади жени или често не искат да правят секс с жени, които желаят секс. Жената става най-сексуална след 40-годишна възраст. Чак тогава тя вече не планира да има деца и чак тогава тя вече иска наистина да се наслаждава на секса в последните години на сексуална активност – в главата й. Реално, разбира се, може да прави секс до 100 години. Но на 40 жената е много активна. Както и младите мъже, които са още активни, още ентусиазирани и още искат активно секс. Така че това е много добра комбинация и защо пък не?