Хуберт Вирт спи в дървено ремарке,  наподобяващо… бъчва, компания му прави кучето му Хекс

Германски фермер шокира с любовта си към футбола дни преди старта на световното първенство (14 юни – четвъртък), което ще се проведе в Русия. 70-годишният Хуберт Вирт тръгна за Мондиала с трактора си, към който закачи дървено ремарке,  наподобяващо… бъчва. В това ремарке Хуберт спи и си почива от изтощителното и дълго пътуване. „Здравей, Москва!“, гордо стои върху возилото и носи оптимизъм, че пътуването все пак ще завърши. Компания на футболния запалянко прави кучето му Хекс.

Машината, марка „Ланц Булдог“, е произведена през далечната 1936 г. и развива  не повече от 30 км/ч.

Очаква се ентусиазираният тракторист да вземе разстоянието от 2500 км за около 10 дни.

„На границата с Беларус бяха шокирани и не знаеха как да реагират. Не съм с кола, автобус или камион, но документите ми са изрядни и затова ме пуснаха“, разказва Вирт.

Той се превръща в истинска атракция за хората в малките градчета, през които минава. Това е и причината фермерът да бъде спрян от беларуските полицаи. При проверката обаче германецът не бил глобен. Напротив – те му предложили да му платят таксата за използване на магистрала.

След като историята му стана известна, футболната общност стиска палци приключението на Вирт да завърши в неделя (17 юни) и той да паркира своя „Булдог“ пред стадиона, на който ще играят Германия и Мексико.

Видео