Токов удар изхвърли от стълб 34-годишния Веселин Илиев, работник във фирма за доставка на интернет, по време на работа в Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Дупница в посока Самораново до автомивката. Илиев бил върху стълба, подпряна на електрически стълб. Той поставял медиен конвертор, когато бил изхвърлен назад от високото напрежение. Работникът подменял стари кабели и би трябвало ел. захранването да е изключено. С него били още няколко колеги. За инцидента веднага е подаден сигнал в Спешния център, медиците оказали първа помощ на Илиев. С линейка той е транспортиран до частната болница в Дупница. Мъжът е настанен за болнично лечение, в момента е в реанимация. Адекватен е, само два пъти е губил съзнание. Няма изгаряния и травми, но остава под активно лекарско наблюдение, за да се отхвърли възможността от увреждане, причинено от протичането на тока през тялото му. Лекари поясниха, че сърцето и мозъкът най-много се увреждат при такива инциденти.

Причините, довели до инцидента, се изясняват. Свидетели изпратиха снимка в редакцията на стълба, от който е паднал работникът.

1 коментар

  1. Спомням си едно време, в гнилия соц, техниците-телефонджии, дето се катереха по стълбовете, имаха едни колани, дето ги препасваха около тях и стълба, така че и да ги тресне тока, да не паднат от 5 метра на земята. Ама – демокрация, какво да правиш – капитала преди човека!

Comments are closed.