Правило 1.
От 14 юни до 15 юли си длъжна да четеш спортната рубрика на вестниците, за да знаеш какво става на Световното първенство, в такъв случай ще можеш да поддържаш разговор. Ако не го направиш, ще гледам лошо на това или просто ще те игнорирам. В НИКАКЪВ случай не се жалвай от липса на внимание.

Правило 2.
По време на Световното телевизорът ми принадлежи без никакви изключения. Не помисляй даже да погледнеш дистанционното.

Правило 3.
Ако минаваш пред телевизора по време на мач, нямам нищо против, но само ако е пълзешком и не ми отвличаш вниманието.

Правило 4.
По време на мач ще съм сляп, глух, няма ме, освен в случаите, когато ще трябва да ми се напълни чашата или да хапна нещо.

Правило 5.
Ще е много разумно от твоя страна да държиш в хладилника поне 11 бири, както и много храна. И, моля, не прави физиономии, когато идват приятели да гледаме заедно. Ще може да ползваш телевизора между полунощ и шест сутринта, при условие че не се повтаря някой хубав мач.

Правило 6.
Моля, моля, моля ако видиш, че съм разстроен, че моят отбор губи (нищо че нашите не са там), В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не казвай „това е само една игра“, „не се ядосвай“ или „следващия път пък може да победят“.

Правило 7.
Ти можеш да поседиш с мен и да гледаш един мач, може на полувремето да поговориш с мен, при условие че показват реклами и аз съм доволен от резултата след първото полувреме. Забележи, че казах „един мач“, така че не опитвай да изполваш шампионата, за да „прекарваме повече време заедно“.

Правило 8.
Повторението на головете е много важно. И не ми пука, че съм ги видял преди. Искам да ги гледам отново. Много пъти.

Правило 9.
Кажи на твоите приятелки да не измислят разни вечеринки или да организират празници, които да изискват моето присъствие, защото:
1) няма да отида и
2) няма да отида
3) и няма да отида

Правило 10.
Но ако приятел ме покани и неговият телевизор е по-хубав и голям от нашия, ще отидем задължително.

Правило 11.
Дневният обзор също е важен както самите мачове. Даже и не опитвай да кажеш: „това вече си го гледал“ или „да погледаме заедно“, отговорът ще бъде: „виж Правило 2“.

Правило 12.
И последно, моля, въздържай се от изказвания от типа на „Слава Богу, че Световното е през 4 години“, защото скоро след това ще е Шампионската лига, шампионатът на Италия, Испания и т.н.