Моменти от конференцията

Зам.-министри, бизнесмени, банкери, директори на учебни заведения от област Кюстендил и представители на Синдиката на българските учители (СБУ) обсъждаха възможностите да бъде оказана помощ на Бобов дол във връзка със закриването на рудник “Бобов дол” и съкращенията на над 400 миньори. „На 11 и 12 юни 2018 г. се състоя общинска конференция на тема „Ролята на образованието за развитието на икономиката в община Бобов дол“.

Присъстващите на срещата

На конференцията присъстваха кметът на община Бобов дол адв. Елза Величкова, кметове и кметски наместници от населените места в общината, д.ик.н. Янка Такева – председател на СБУ, Радостина Новакова – началник РУО-Кюстендил, зам.-министри, бизнесмени, банкери, директори на учебни заведения от област Кюстендил и синдикални дейци на СБУ. Конференцията протече изключително ползотворно, като бяха изразени инвестиционни интереси от малкия и среден бизнес за развитието на община Бобов дол.

Решено беше с помощта на присъстващите зам.-министри на общината да бъде помогнато да излезе от тежката икономическа ситуация след закриването на подземния въгледобив”, съобщи говорителят на общината Валери Радлев.

1 коментар

  1. Кметицата на Бобов дол да ОСВОБОДИ ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ от Общината и от ОП“ЧОБ и голяма част от съкратените ще бъдат устроени!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.