Таксиджии: Частни автомобили превземат местостоянките за таксита в центъра на Сандански, има опасност от задръстване и катастрофи

2 коли се удариха в курортния град, трафикът се запуши за 20 минути, докато дойдат полицаите

Частни автомобили непрекъснато заемат паркоместата, отредени за таксиметрови коли в центъра на Сандански, оплакаха се местни жители.

Според табелата място има за 10 таксита, но факт е, че там постоянно паркират и други коли. „Това предизвиква задръстване и създава опасност от ПТП на пътя при маневра за влизане и излизане. Нима някой може да е доволен, ако заемат мястото му в офиса. За шофьорите на таксита това е работното място”, коментираха шофьори.

Подобно е положението и пред магазините срещу ПГ “Яне Сандански”, където контейнерите за смет заемат паркоместа и няма видимост.

Тази сутрин се удариха два автомобила и изчакването на органите на РУ на МВР, което отне около 20 мин., затрудни движението в центъра и предизвика задръстване.


Вероятно причината е неспазване на предимство, а в близост е и пешеходна пътека към гимназията. „Необходимо е служителите на реда да действат по-бързо, за да осигурят безопасността на пешеходците и водачите на превозни средства”, заявиха санданчани.