Депутатът Станислав Владимиров: Изненадан съм, че герберът Емо Ненков обяви кандидатурата ми за кмет на Перник, виждал съм го два пъти

Станислав Владимиров

Когато бях секретар на Михаил Миков, телефонът ми не спираше да звъни, щом го свалиха, сякаш всички забравиха за мен, Ненков не е искал да влезе в БСП

 

„Не познавам отблизо Емо Ненков, който е пуснал допитване във фейсбук „ако изборите бяха днес, кого бихте избрали – Вяра Церовска или Станислав Владимиров?” Виждал съм Ненков два пъти. Запитването е във фейсбук страницата „Снимай Перник”.

Емо Ненков

Страницата се администрира от две момчета, а кликанията не са манипулирани, говорих с тях. Според анкетата съотношението на силите между мен и настоящия кмет е 1 към 3 в моя полза. Аз също съм изненадан и шокиран. Странното в случая е, че новината за намерението ми да атакувам кметския пост идва от активен член на ГЕРБ, а не от БСП. Емо Ненков напусна партията след местните избори заедно със съпругата си, която беше счетоводител на ГЕРБ-Перник. Знам само, че той беше много активен, с граждански позиции, с изяви в медиите, активен в предизборната кампания и в останалото време”, заяви депутатът Станислав Владимиров. Той разказа още, че Емо Ненков не е минал в червените редици и не искал нищо от него. „Не смятам, че е чистоплътно БСП да приема в редиците си бивши членове на ГЕРБ или обратното. Трябва да има все пак принципи, човек е в дадена партия или организация за нещо повече от приятелство с някой в ръководството. Спомням си, че не ми беше лесно, когато свалиха Михаил Миков от лидерския пост на БСП, аз бях негов секретар. Преживях нещо изключително странно. След падането на Миков телефонът ми замлъкна и с дни никой не ми се обаждаше. Дори се зачудих дали не се е развалил. Това беше тежък период за мен. Когато заемах поста, бях изключително търсен, а когато го загубих, всички забравиха за мен. В такива моменти човек си дава сметка за истински стойностното в живота. Вече, надявам се, съм усвоил урока да различавам и да правя разлика между хората – кой е истински благодарен и кой тича след теб само защото заемаш пост. Въпреки всичко не си смених партията”, обясни още Владимиров. По неговите думи фейсбук страницата се ръководи от Ивайло Велинов и Христо Спасов.

„Пуснах анкетата, за да премеря нагласите на перничани една година преди вота. Занимавам се със социология любителски и дори съм мислил за магистратура в тази област. Резултатите са фрапиращи за ГЕРБ кандидата. В анкетата всеки има право да цъкне веднъж, за да избере фаворит”, каза Ненков, който се врича, че не е мобилизирал никой да гласува. Самият той се определя като противник на управляващите, въпреки че беше член на ГЕРБ. „За каква активизация говорите, обществото негодува”, отсече Ненков, който отказа да отговори на въпроса истина ли е, че е минал от другата страна на бариерата, тъй като се е разминал с кметския пост в кв. „Изток”. „Няма да коментирам”, отсече той.

От пресцентъра на партия ГЕРБ са категорични, че не коментират хора, напуснали партията.