Земеделски стопани от Копривлен затварят пътя за Гърция заради проблем с поливането, питат в жалба до МС: Наистина ли водата спира, за да се осигури работа на ВЕЦ-а на Кирил Добрев?

Стопани от Копривлен изпратиха жалба до Министерския съвет и няколко министерства.

Група земеделски производители от хаджидимовското село Копривлен изпратиха жалба до Министерския съвет и министерствата на земеделието и енергетиката, в която се оплакват от невъзможност да поливат насажденията си. За липсата на поливна вода, която не достига до засетите площи между двата поливни канала в Копривлен, местните производители питат какви мерки ще вземе началникът на „Напоителни системи” в Гоце Делчев Димитър Попов.

Кирил Добрев

Според предположения на жалващите се земеделци от Копривлен водата  се спира, за да осигури работата на ВЕЦ-а на Тополница? Ето и текста на жалбата, която е подписана „От групата земеделски производители от Копривлен”: „Уважаеми господа министри,

Група земеделски производители от с. Копривлен се обръщаме към вас – органите на властта, от които зависи решаването на проблема ни. Става въпрос за недостига на вода за поливане на повече от 60% от обработваемата земя на с. Копривлен. Вече от няколко години, за да се полеят посетите земеделски култури в земите между двата канала, е непосилна за нас работа. Поливният канал, който хваща водата от река Места от с. Баничан, е пълен до с.Мусомище, по-точно до ВЕЦ-а. Оттам до Ляски и особено до Копривлен вода никога не достига. Питаме се какво прави началникът на „Напоителни системи”-Гоце Делчев? Говори се, че водата се спира вече много години, за да осигури работа на ВЕЦ-а на Топлицата. Също така се говори, че той е на Кирил Добрев – партиен функционер на БСП? Питаме се защо държавата не сложи ред в начина на ползването на водата с въвеждане и спазване на график? Ако до неделя този въпрос не се реши, сме готови да напомним на всички за проблема си със затваряне на международния път за Гърция”, гласи жалбата, подписана „От групата земеделски производители от Копривлен”.