Бившият вътрешен министър В. Вучков и съучениците му от випуск 1983 г. вдигнаха бурен купон за 35 г. от завършването на училището в Стоб, прегърнаха класната Богомилка Христова

Бившият вътрешен министър Веселин Вучков купонясва със съучениците си от випуск 1983 г. на среща за 35 г. от завършване на училището в с. Стоб.

Бившите съученици от основното училище „Д-р Петър Берон“ в рилското село се веселиха, разказваха си спомени и как се е стекъл животът им. Специален гост на тържеството беше първият директор на селското училище Малин Марков от Благоевград, който преди дни навърши 75 г. „Тържеството беше много вълнуващо, защото дойдоха бивши съученици от различни краища на страната и чужбина, а някои видяхме за първи път след 35-годишна раздяла. От дистанцията на времето споделихме, че учителският колектив, изграден от него преди десетилетия в селското училище, бе образцов и всеки от нас намери реализация с доброто образование. Не е случайно, че Марков бе уважаван педагогически деятел и ръководител в Благоевград до пенсионирането си. Предния ден посетихме в дома й в селото нашата класна ръководителка Богомилка Христова, която сега е на 86 г. и която за всички нас завинаги ще си остане човекът, който ни отвори очите за света, научавайки ни да четем и пишем. Пожелаваме на всички да са живи и здрави и да се радват на спокойно дълголетие!“. Това сподели за „Вяра“ Веселин Вучков, който сега е професор по наказателно-процесуално право в Академията на МВР в София и в Правно-историческия факултет на ЮЗУ в Благоевград. Съучениците от випуск 1983 г. на стобското училище са родени през 1968 г. и навършват 50-годишна възраст, което бе още един повод за мощния купон до късните часове на нощта.