Над 150 гимнастички от САЩ, Бразилия, Австрия и Белгия на 38- ят Международен турнир “Кюстендилско лято”

Валя Машова

Двудневната надпревара е за всички възрасти, в А и Б категория, 60 грации от клуб “Велбъжд” ще се представят на килима

 

Красота и грация ще превземат града под Хисарлъка този уикенд, когато ще се проведе 38- ят Международен турнир по художествена гимнастика “Кюстендилско лято”. Двудневната надпревара ще събере над 150 гимнастички от 4 клуба от Австрия, представителки от САЩ, Бразилия, Белгия, както и 16 клуба от България, съобщи президентът на клуб “Велбъжд”- Валя Машова.

Домакините и организатори на надпреварата клуб “Велбъжд” ще се представи с над 60 грации във всички възрастови групи. Специални гости ще бъдат момичетата от националния отбор по естетическа гимнастика, които ще открият турнира със свое изпълнение.

“Кюстендилско лято” предлага надпревара във всички възрасти, в А и Б категория, при ансамблите, ще има и представяне на гимнастиката като масов спорт. Главен съдия на турнира ще е кюстендилката Марияна Пищалова.

Ще участва бившата ни състезателка и носителка на бронзов медал от ЕП за ансамбли при девойките – Биляна Везирска”, каза за Дарик президентът на “Велбъжд” Валя Машова.

“Състезанието започва в събота от 09:30 часа, а официалното откриване на 38-то издание на “Кюстендилско лято” ще бъде в 13:00 часа. През първия ден ще играят гимнастичките от А категория, а през втория от Б категория, когато ще се представят и бразилските състезателки. Очаквам отново много оспорвана надпревара и разбира се добро представяне от всички”, допълни Валя Машова.