Асът на “Рилски атлет” Георги Ганджулов стана държавен вицешампион по четирибой

Георги Ганджулов

Намиращият се в отлична спортна форма от началото на сезона състезател на “Рилски атлет” Георги Ганджулов спечели сребърен медал в четирибоя на републиканския шампионат по лека атлетика за момичета и момчета до 14 години.
Самоковецът бе най-бърз от всички в гладкото бягане на 60 метра на ст. “Васил Левски”, пресичайки финалната линия за впечатляващите 7,69 сек. Жоро даде и две втори времена – в бягането на 60 м с препятствия (9,45 сек) и в гладкото бягане на 800 м (2:23,49 мин). Така представителят на рилския град подобри личните си рекорди и в трите дисциплини за радост на наставника си Костадин Чифлиджанов. В последната дисциплина – скок на дължина, Ганджулов записа 5,06 м и стигна до вицешампионската титла в конкуренцията на 89 участници със сбор от 299 точки. Първенец с 320 т. стана по-големият с 2 години от Георги Лъчезар Вълчев от “Лудогорец” (Разград).
“Изключително съм щаслив от представянето на Георги и го поздравявам за големия успех. Сега на дневен ред е работата със спринтовите дисциплини”, поясни след надпреварата в столицата Коце Чифлиджанов.