Кюстендилци викнаха три пъти на бис тенорите Кирил, Александър и Илиян, 6-годишният Алекс пя с тях “Хубава си, моя горо”

Традиционното селфи

С неаполитанската класика “O, sole mio” и акапелното изпълнение на песента “Я влюблен в тебя, Россия, влюблен” трима тенори взривиха Кюстендил. Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев представиха концерта “Белканто”, а заедно с тях на сцената бе и духов оркестър “Балканто Брас Бенд“.

Александър Господинов раздаваше автографи.

Тенорите оставиха без дъх своите почитатели в продължение на близо 2 часа и бяха викнати три пъти на бис. С песните си те пренесоха публиката през няколко страни – от Мексико, през Испания, Италия и Русия, чак до Балканите. Тенорите зарадваха кюстендилските си почитатели с мексиканска любовна песен, италиански канцонети, руски романси, валсове, а специално за концерта в Кюстендил бяха подготвили и няколко известни балкански песни, сред които “Месечина” на Горан Брегович и “Lane moje” (Сърне мое) на Желко Йоксимович.

6-годишният Алекс пя с Кирил Илиев.

За финал тримата тенори бяха избрали едни от най-обичаните български песни, като точка на концерта сложиха с изпълнението на “Моя страна, моя България”, в която се включи и екзалтираната публика. Тримата тенори демонстрираха не само безспорните си вокални умения, а и изкуството на разказвачи на вицове, като поднесоха на публиката над дузина анекдоти, главно от Пернишкия регион.

След края на страхотното им представяне те близо час раздаваха автографи и не отказаха на никого да се снима с тях. Сред най- малките им почитатели бе и 6-годишният Алекс. С лика на Ботев на гърдите си малчуганът пя заедно с Кирил Илиев “Хубава си, моя горо”, за което получи и неговите поздравления. Двама от триото споделиха за читателите на в. „Вяра”: “В Кюстендил се чувстваме изключително добре приети и затова за трета поредна година сме тук. Публиката тук ни зарежда с много положителни емоции и енергия, която за един творец е необходима. Преди 8 години пяхме на площада в Кюстендил, когато бяхме прохождащи като трио тенори и за тези години, освен че остаряхме и помъдряхме. Продължаваме със същия ентусиазъм да правим това, което правим най-добре, а именно – да пеем в този вид и състав. Подготвяме проект, който е със съпровод на симфоничен оркестър, всички популярни и не чак толкова възрожденски песни, събрани в един концерт. Това ще е един концерт, който всяко дете, всеки родител трябва да чуят, за да се помни историята ни такава, каквато е била, а не каквато се опитват евроскептиците да ни я внушават”, сподели Кирил Илиев.

“Радвам се, че след нашето начало преди осем години, освен че сме се променили за добро, сме и надградили.

Илиян, Александър и Кирил се увековечиха с доайена на художествената гимнастика Райна Афионлиева.

Според мен нещата вървят във възходяща линия като качество и затова продължаваме да правим нови неща. Заедно сме толкова години и успяхме да се обединим още повече през това време, тъй като всеки от нас си дава трезва оценка какво представляваме тримата. Разбира се, всеки е правил компромиси, за да продължим в този дух, все пак ние сме като едно семейство. Кюстендил е любимата ни дестинация, публиката е отворена, будна и разбираща. Да вкараме в репертоара си балканска музика, бе спонтанно решение, но във вашия край се приема изключително добре, което ни прави доволни и щастливи”, каза най-младият сред тенорите – 35-годишният русенец Илиян Недев.

По традиция те запаметиха поредното си гостуване в Кюстендил със селфи с публиката.