Фекали изригнаха в къщата на В. Пашина в Дупница, порой запуши уличните шахти, дежурният от ВиК се изцепи: Чумо! Мръснице, седи си в лайната, екип няма да пратя!

Мазетата, тоалетна, баня, кухня  на първият етаж на къща плуват в лайна след изсипалият се проливен дъжд между 15 и 16 часа в Дупница. Това установи проверка на екип на ВЯРА по сигнал на живеещите на улица “Асев Меджидиев” 1 в Дупница.

Mръсният канал започнал да извира в приземните помещения на сградата след като уличните шахти се запушили. Обитателите на къщата, общо 6 човека с три деца, сигнализирали ВиК-Дупница. От дружеството им отговорили, че машините не работят, няма шофьор, няма работници, почивен ден било. “Дежурният ми викна с цяло гърло: Чумо! Мръснице! Какво да направя, ти не разбираш ли, няма никой, сам съм! Оправяй се с лайната.” – оплака се цялата разтреперена Вергиния Пашина.  Миризмата е непоносима, банята не може да се отвори, пълна е с фекали, дамски превръзки и червей.  От пожарната не могли да се преборят с адската фекална лава, дошли и си отишли. “Сега в лайната ли да стоим, къде да ходим и какво да правим, звъняхме и в общината. Нищо не могли да направят.” – плачат Пашови в страшното бедствие.