38-годишният ветеран Владислав Методиев и Августин Спасов триумфираха на тепиха в Ловеч на ДЛОП за мъже

Августин Спасов

Сребро за Михаил Павлов и Константин Стас, бронз за Симеон Станкович и Рая Кьосева при жените, кюстендилската школа с две четвърти места в отборното

 

 

38-годишният ветеран Владислав Методиев отново триумфира с шампионската титла по борба по време на Държавното лично- отборно първенство в Ловеч. Неостаряващият бивш национал бе безмилостен към съперниците си в кат. 130 кг и стигна до златото без да им даде точка- срещу Петър Арнаудов (8:0), Васил Бимбалов (9:0) и Игнат Миленов (8:0).  Методиев, който продължава да се бори в германската бундеслига, трябваше да срещне на финала съотборникът си в клуб „Васил и Георги Илиеви”- Михаил Павлов, но контузия спря Павлов и той се окичи със среброто. Така тази категория остана кюстендилска, въпреки контузията на националният състезател Милослав Методиев.

Шампион на България стана и младата надежда Августин Спасов, който победи на финала в категория 60 кг Иво Илиев с 6:4.

Сребърен медал за кюстендилския клуб спечели и Константин Стас в категория 67 кг. Той загуби финалната среща с 2:5 от Свилен Костадинов. Бронзово отличие завоюва Симеон Станкович, който победи в малкия финал Кирил Милов и подсказа, че е готов да се бори и с Николай Байряков за титулярното място в националния отбор на категория 97 кг. Отборно, кюстендилският клуб остана на 4- то място. Отборната титла спечелиха борците на „Ботев 93” (Враца), следвани от „Левски”и „НСА – Академик”.

“Със само 7 борци нямаше как да влезем в тройката при мъжете. При дамите също сме 4- ти. Поздравявам всички момчета и момичета за представянето и че дадоха всичко от себе си”, коментира Валери Райчев, главният треньор на кюстендилският клуб.

Единственото отличие при жените спечели Рая Кьосева, която е трета в категория 62 кг. Призови класирания за Адриана Димитрова- 4 място в кат. 55 кг, а Джулия Андонова е пета. Даниела Крумова също се нареди на 5- то място при най- леките, до 50 кг. Пето място и за Иванка Барутчийска в кат. 53 кг. Валентина Николова е шеста, а Димитрина Кьосева седма при 57 кг.

Владислав Методиев и Михаил Павлов

С гръм и трясък на тепиха след контузия се завърна перничанинът Иво Ангелов. Световен и европейски шампион за 2013 година, не даде шанс на Никълъс Сулев на финала и го отнесе с 8:0 и за титлата при 63-килограмовите. До финалната схватка той също не бе дал точка на съперниците си. Ангелов, който се бори в по- горната за него категория срази с 8:0 Георги Тодоров, а на полуфинала попиля и Росен Бакрачев с 8:0.

Краси Ценкова