Читалище „Братство 1869” в  Кюстендил грабна награда от Министерството на културата

Иван Андонов

Читалище „Братство 1869” Кюстендил с председател Иван Андонов, получи грамота на Министерството на културата за принос в опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство и Европейската година на културното наследство. Това стана на официална церемония за отбелязване на десетата годишнина от въвеждането на Националната система „Живи човешки съкровища – България“.

На церемонията присъстваха институциите с вписан елемент в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство, областни управители, членове на Националния съвет по нематериално културно наследство, представители на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките, Съюза на народните читалища, представители на Националната комисия за ЮНЕСКО, на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в страните от Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, представители на Регионалните експертно-консултантски и информационни центрове „Читалища” и др.

Събитието е част от Европейската година на културното наследство и от Културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Краси Ценкова