Легендата на „Марек” Дупница Анжело Кючуков: Ще вкараме мъжкия отбор в професионалния футбол с местни момчета, а не с наемници

Анжело Кючуков

Играем срещу доказани школи и въпреки загубите имаме 3-ма национали на България и 4 момчета, които са желани от елитни клубове, това обави футболната легенда на „Марек” Анжело Кючуков по повод критиките, отправени към ДЮШ по време на пресконференцията, на която ФК Динамо беше преименуван на Марек-1919. „Отборът на Марек U17 е изграден предимно от по-малки момчета. Имаме само 3 от набор 2001. Влизането в тази група извоювахме с мачове и въпреки че знаехме, че ще бъде трудно нямахме право да лишим децата от това да играят в елита”.

Колкото до това къде ще отидат парите от бъдещи трансфери, Кючуков отговори с въпрос: „Нали не работим добре, как тогава ще направим трансфери на юноши? Ние работим по швейцарска методика, която е малко по-различна. Упрекват ни, че децата не играели в добри турнири. Това не го разбирам, нека кажат къде да ги запишем за участие. В мъжкия тим вече ще се разчита почти изцяло на собствени кадри, изградени в нашата школа. Искаме да влезем в професионалния футбол с местни момчета, а не с наемници.  Аз обичам Марек и ще ходя на мачове, където и да играе отборът, нека и други да го правят. Нека тези, които критикуват, си гледат техния отбор. Когато постигнат и 10% от това, което се случва в школата на Марек, тогава да коментират. Пожелавам им късмет!”, завърши Анжело Кючуков.

Ташко Сульотов