Дъщерята на обвинения за смъртта на 6-ма души в Якоруда Тайфи Мекльов – Сайде: Изпепелиха вилата ни за 70 000 лв., 11-и ден полицията няма следа за подпалвача, страхуваме се за живота ни

Дъщерята Сайде

Все още няма намерен виновник за изпепеляването на вилата ни в месността Трещеник над Якоруда.

Тайфи Мекльов

Производството за умишленият палеж е образувано  на 8-ми юни  тази година за извършено престъпление по член  330 ал.1 от Н.К . До настоящият момент обаче по образуваното дело няма никакво движение, няма установени извършители, няма привлечени обвиняеми, нито пък са установени причините за пожара. Това заяви за в. „Вяра” Сайде Мекльова от Якоруда. Ккато в. „Вяар” писа праеди седмици, от вилата, която е и собственост на обвинения за ракията, погубила 6-ма души, Тайфи Мекльов. Делото му се гледа в съда в Благоевград.

„Семейството ни е силно обезпокоено от извършеният престъпен акт спрямо нас и имуществото ни , както и от начина на водене на разследването. След подпалването и унищожаването на вилата цялото семейство се чувстваме застрашени  за живота и къщата, в която живеем  в Якоруда”, заяви Сайде Мекльова, дъщеря на Тайфи Мекльов който стана  известен в якорудско и област Благоевград  с  обвинението и течащите срещу него в момента  съдебни дела  за продажба на метилов алкохол в следствие на което починаха преди години шестима мъже .

Вилата преди

Сигналът за пожара във вилата на семейство Мекльови според полицейската справка  е бил подаден в УПБЗН-Якоруда на 7-ми юни този месец в 22:15 часа.

Вилата след пожара

Пламъците са унищожили  покрива и цялото домакинско обзавеждане и имущество, а от самата  вила са останали само  отломки. Сайде Мекльова твърди, че  пожарът е  предизвикан  заради отмъщение от някой от  водещите в момента съдебни дела срещу баща й Тайфи Мекльов.

„Полицаите казаха, че вечерта  когато е бил подаден сигналът за пожара, са идвали в къщи да ни уведомят което не отговаря на истината изобщо. По това време всички си бяхме у дома  в крайна сметка живеем в 21 век. На къщата ни има звънец, имаме телефони, а всички полицаи знаят  телефонният номер на баща ми,  но никой нито е звънял същата нощ. Не бяхме уведомени, че вилата, в която семейството ми вложи около 70 000 лева и много труд гори. Когато им трябва баща ми да вземат от него пари на заем го намират под дърво и камък, а  същата нощ се оказа ,че не знаеха телефонният му номер, визирам полицаите в случая”, споделя дъщерята на  Тайфи Мекльов, Сайде. Тя заяви, че семейството призовава разследващите органи в най-скоро време да установят извършителите на  палежа.

Краси ТЕРЗИЕВА