Момичетата и момчетата на СК по тенис на маса “Кюстендил” в топ 3 на България при деца до 10 години

Отлично представяне за малките тенисисти на "Кюстендил"

Второ и трето място записаха в отборното класиране, Андреа Георгиев пета в индивидуалната надпревара в Панагюрище

 

 

Отлично представяне направиха момичетата и момчетата на Спортен клуб по тенис на маса “Кюстендил”. Малките надежди в играта с най- малка топка се класираха отборно, в топ 3 на България на Държавното отборно и индивидуално първенство за деца до 10 г., което се проведе в Панагюрище.

Второ място за Андреа, Елена и Божидар

При момичетата, където по регламент отбора може да е смесен, с 1 момче, кюстендилските тенисисти се наредиха на 2- ро място, а при момчетата на 3- то място. Кюстендилският клуб с треньори са Емил Миланов и Емил Въльовски, и с помощта на Петър Караджов участва с 8 състезатели на шампионата.

Бронзови медали за Лъчезар, Филип и Иван

Смесеният тим, който спечели сребърните медали бе в състав: Андреа Георгиева, Елена Кръстева и Божидар Милушев, който е само на 8 г. Отборът на момчетата от Кюстендил бяха в състав: Лъчезар Атов, Филип Дермански и Иван Михайлов.

Всички тези 6- ма състезатели участваха и в индивидуалната надпревара, където се изявиха и най- малките в отбора, близнаците Данаил и Алекс Ангелови.

С най- предно класиране са Андреа Георгиева, която е 5- та при момичетата и Филип Дермански, който дели 8- 10 място при момчетата. “Всички кюстендилски тенисисти се класираха за основните схеми на първенството, което ни радва. Участието на състезателите бе възможно благодарение на спечеления проект пред Министерството на спорта, по програмата “Спорт за децата в свободното време”, казаха от клуба.

Краси Ценкова