Електрическият SUV на Jaguar дойде в България

На ексклузивно събитие Мото-Пфое представи пред електрическия Jaguar I-Pace. Неговата свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВтч позволява пробег до 480 км само с едно зареждане. Батерията се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 KW.

Зареждането на батерията на Jaguar I-PACE може да се осъществи и посредством обикновен контакт от стената вкъщи чрез стенна зарядна станция с променлив ток от 7 KW за около 10 часа. Така докато вие спите, автомобилът се зарежда. I-Pace се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar.

Те са разположени върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях Jaguar-ът е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. I-Pace се предлага с AWD задвижване, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Идеалното сцепление се осигурява и посредством литиево-йонната батерия на автомобила. Тя е разположена максимално ниско в централната част между двете оси. Това местоположение позволява хармонично разпределение на теглото 50:50 и много нисък център на тежестта. Интелигентните технологии в електромобила за оптимизиране на пробега включват система за предварителна климатизация на батерията. При режим „включен  за зареждане” Jaguar I-PACE автоматично ще повиши или намали температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди отпътуване.

Jaguar I-PACE предоставя интериорно пространство, сравнимо с това на големите SUV-ове. Под задните седалки има  свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книги и др.  Багажникът впечатлява с пространство от 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се сгънат, това пространство се учеличава на 1453 литра.

По отношение на технологиите, Jaguar I-Pace се предлага с иновативна Electric Vehicle навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията и данните от предишни пътувания, включително и стила на шофиране, за да изчисли до максимална точност възможен пробег и статус на батерията.

Освен 12.3“ дисплей за водача с висока резолюция, Jaguar I-Pace разполага и с иновативна информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с 2 тъчскрийна на централната конзола с размери съответно 10“ и 5“.

Новият Jaguar I-Pace ще се предлага в България с 3 нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът ще може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти. По отношение на интериора купувачите ще селектират между 5 вида седалки и 5 различни цветове на интериора. Новият Jag ще се предлага в България от началото на следващата година, като първите автомобили се очакват през март. Официална ценова листа ще е налична в края на септември или началото на октомври 2018 г.

autobild.bg