Кюстендилски гимнастички на “Велбъжд” превзеха фестивал в Италия с два танца, Ерика Иванова с приз за най- малък и атрактивен участник

7 отличия и 7 купи за кюстендилските гимнастички

Със 7 отличия и 7 купи се завърнаха кюстендилските момичета от турнира в Санта Маринела, край брега на Тиренско море

Със 7 медал, 7 купи, индивидуален приз, почетни плакети и положителни емоции се завърнаха от пребиваването си в Италия гимнастички на клуб “Велбъжд”.

Цветозара Миленкова
Мишел Иванова

Осемте състезателки взеха участие в международен турнир в италианския град Санта Маринела, на брега на Тиренско море и във фестивал на открито, който се проведе в Крепостта Santa Severa. Децата бяха водени от Весела Николчова.

Родителите и треньорката се включиха с танц във фестивала
6- годишната Ерика Иванова

В състезателната част участваха 280 гимнастички от 46 клуба, от Италия, Испания, Украйна, Литва, Унгария, Хърватска, Латвия, България. В двора на крепостта кюстендилската група, в която имаше и родители представиха два танца. Единият бе изпълнен от самите гимнастички, а в другия участваха техните родители и треньорката Весела Николчова. Награда за най- малък и атрактивен участник взе 6- годишната Ерика Иванова.

На турнира в Санта Маринела състезателките на “Велбъжд” грабнаха 7 медала- 4 златни, сребърен и два бронзови, както и вдигнаха 7 купи.

При род. 2010 и по- малки, Б кат.- Ерика Иванова, която е род.2012г. се нареди на 8 място на без уред. В същата възраст А кат. Ивайла Стоянова спечели злато на въже и бронз на без уред. Две четвърти места на без уред и въже записа Емили Николчова при р.2009 Б кат.

Цветозара Миленкова се окичи с две златни отличия на въже и топка при девойки младша възраст, А кат. При девойки старша възраст, А кат

Мишел Иванова е със сребро на топка и 6- та на бухалки. В същата възраст Б кат.- Мира Христова остана 4- та на топка.

При жени Б кат.- Симона Стоилова взе злато на лента и е 4- та на бухалки. Антония Николова спечели бронз на бухалки, а на топка остана 4- та.

Осемте грации на фестивала

“Клубът получи и почетни плакети, като благодарност за участието ни за 3-та поредна година. Гимнастичките се включиха и във фестивалната част, където участие взеха и родители, за което им благодаря. Награда за най-малък и атрактивен участник взе Ерика Иванова. Фестивалът се проведе в Крепостта Santa Severa” и бе невероятно изживяване за всички, каза треньорът и ръководител на групата Весела Николчова.