Децата видели приликата с момчето от записите в “Борисовата”

Съученичка на Йоан: В училище се говореше, че е той!

По време на поредното изслушване на съда за убийството на Георги в Борисовата градина – съученичка на подсъдимия Йоан Матев бе категорична: “Всички в училище говореха, че той е момчето от записа на камерите”.

20-годишната Стефания Коларова разказа пред Софийския градски съд, че се свързала с приятелката на Георги – Лора, година след престъплението, за да и разкаже, че в нейното училище всички коментирали приликата на Йоан Матев с момчето от охранителните камери.

На днешното съдебно заседание се проведе и очна ставка между двете момичета, на която те трябваше да потвърдят как се е представила Стефания на срещата. Между двете нямаше противоречия.

По думите на Стефания съучениците на Йоан коментирали, че след убийството на Георги той коренно променил визията си и спрял да ходи на училище. Децата пускали записите дори на една от учителките и и показали уголемена снимка с добро качество. Маратонките на момчето от записа били същите като тези на Йоан.

Преподавателката по английски Вени Гегова разказва, че го е виждала да носи сгънат нож на колана си. Тя коментирала с учениците си приликата на Матев с момчето от записите.

Именно в нейния час в края на юни 2015 година зам.директорката на училището поискала извинителни бележки от всички, отсъствали на 2 юни 2015. Тогава преподавателката се обърнала поименно и към Йоан, който също не е бил на училище в този ден.

“Йоан се държеше доста свободно. В час не бях доволна от неговото поведение. Отказваше да работи, пусакше музика, говореше с останалите момчета, не му се учеше”, разказва преподавателката за поведението на подсъдимия, цитирана от “24 часа”.

Но следавщото съдебно заседание съдът ще слуша записите от обажданията на спешния телефон 112, които са свързани с убийството на Георги през 2015.

Освен Лора, приятелката на убития, други хора също са подали сигнал до спешния телефон.

 

 

 

dnes.bg

Снимка: Булфото