ГЕРБ е готова да работи и посред нощ за децата с увреждания, но парламентът ще почива през август

Парламентарната група на ГЕРБ е готова да удължава заседанията на парламента и да работи и посред нощ, за да се приемат законопроекти за разрешаване на проблемите на децата с увреждания. Лятната ваканция на депутатите през август обаче няма да бъде отменяна, както предлага БСП. Това се разбра от думите на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, която определи идеята на опозицията като популистка.

По-рано днес депутати от парламентарната група на “БСП за България” поискаха отмяна на лятната ваканция на Народното събрание до приемане на три законопроекта, касаещи проблемите на децата с увреждания. Проектите обаче още не са готови. В мотивите на предложението пише: “Докато майките и децата с увреждания протестират пред Народното събрание, излизането на депутатите във ваканция би представлявало недопустим акт на бездушие и безотговорност. Отсъствието на властта в такава обстановка би довело до множество страдания за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже дори фатално”.

От ГЕРБ извадиха справка, че от 90 гласувания в сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала само в пет. Днес пък единствено се била регистрирала в началото на заседанието, за да й се отчете работен ден, твърди Десислава Атанасова

“Народното събрание не е цех, който да произвежда резервни части”, обяви председателят на парламентарната група на “Обединени патриоти” Волен Сидеров. В сряда той лансира иронично предложение депутатите да работя и през нощта.

По правилник депутатите почиват през целия август.

 

 

 

 

 

dnevnik.bg