Президентът на Южна Корея пристигна на държавно посещение в Русия

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин пристигна на държавно посещение в Русия, предаде ТАСС.
Самолетът на южнокорейския лидер кацна на столичното летище Внуково. Край стълбицата гостът бе посрещнат от руския министър за развитието на Далечния изток Александър Козлов, зам.-министъра на външните работи Игор Моргулов и шефовете на дипломатическите мисии на двете страни.
За посрещане на южнокорейския държавен глава край червения килим, водещ до терминала, бе строена рота от почетния караул на кремълския Преображенски полк. Оркестър изпълни химните на Южна Корея и на Руската федерация.
Централно събитие на визитата се очаква да станат насрочените за утре преговори на Мун Дже-ин с руския президент Владимир Путин. Днес се предвижда гостът да разговаря с премиера Дмитрий Медведев. Мун Дже-ин ще е първият южнокорейски президент, който ще произнесе реч пред Държавната дума, отбелязва ТАСС.
Освен това е предвидено той да посети Ростов на Дон, където да гледа мач между отборите на Южна Корея и Мексико от световното първенство по футбол.
Мун Дже-ин посещава за пръв път руската столица след встъпването си в длъжност през 2017 г. Това е и първото държавно посещение на южнокорейски президент в Русия от 1999 г., съобщи мисията на Сеул в Москва.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/БТА/