Защитникът Александър Бранеков подсилва „Германея” Сапарева баня

Александър Бранеков

 Треньорът Стоилов: Това е първият опитен футболист, който ще бъде на мое разположение през есенния дял на новото първенство

31-годишният защитник Александър Бранеков става част от третодивизионния отбор на „Германея” след като се разбра със старши треньора на Сапарева баня. Информацията потвърди лично Атанас Стоилов.
Александър Бранеков е юноша на ЦСКА (София). Шампион на България за сезон 2004/2005 г. и носител на Купата на България за 2006. За сезон 2007/2008 е преотстъпен на Локомотив (Пловдив). От лятото на 2008 г. е отново играч на ЦСКА. Носител на Суперкупата на България за 2008 г. От 2011 се състезава за Локомотив София, като през януари 2013 е избран за новия капитан на железничарите, след като Кристиян Добрев приема статут на играещ помощник на треньора Емил Велев. През 2015 г. той подписва с ЦСКА (София). В края на май е освободен,заедно с Николай Дичев. През юни
2016 г. подписва със Славия (София). Той е играл и в отборите на Видима Раковски Севлиево, Локомотив Пловдив, Славия, Септември София.
„Това е първият опитен футболист, който ще бъде на мое разположение през есенния дял на новото първенство на ЮЗ трета лига на 2018/2019 футболна година. До няколко дни ще има яснота кои други известни футболисти с богат опит в професионалния футбол ще облекат фланелката на Германея Сапарева баня още на първата тренировка от лятната подготовка. Общо шест контролни срещи съм планирал, като засега са ясни само две-на 14 юли срещу новака в ЮЗ трета лига отбор на Надежда Доброславци и на 25 юли срещу Вихрен Сандански”, сподели Атанас Стоилов.

Ташко Сульотов