Таекуондистите на Александрина Ризова показаха медалите си на кмета Церовска и Дени Захариев в Перник

Медалистите  от спортен  клуб по таекуондо “Леон” с треньор Александрина Ризова, който се състезават в олимпийската версия WTF, бяха приети в кабинета на кмета на Община Перник  Вяра Церовска. В срещата взе участие и зам.-кметът Денислав Захариев. Младите състезатели се похвалиха с последните си постижения от  Първия международен турнир по олимпийско таекуондо за купа Кондор 2000, който се проведе миналата седмица в обновената зала “Асикс Арена” в столицата.

В битката са участвали 12 състезатели от Перник, от които 10 са завоювали  – 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови медала. Нашите момичета и момчета са успели да преборят конкуренция от 600 състезатели от страната и чужбина.

„Радвам се, мили деца, за вашите постижения и труда , който се положили. Поздравявам и треньора ви Александрина Ризова, която е много отдадена, упорита и сериозна. Благодаря ви от името на перничани, защото с вас се чува името на нашия град. Медалите са много и заслужавате уважението на всички“, сподели Вяра Церовска.

От своя страна младите спортисти пък не скриха вълнението си от срещата с кмета и разказаха с подробности за медалите и сертификатите, които са спечелили.

Въпреки високите резултати треньорът им Александрина Ризова каза, че редовно проверява бележниците на всички,  защото трябва да бъдат добри ученици. Тя заяви, че училището и спортът вървят ръка за ръка.

СК “Леон” е създаден през 2010 година, в него тренират 40 деца.