Златан Давидов

„А вам и космите на главата са всички преброени. Не бойте се, прочее, вие сте много по-скъпи от врабчетата.“
(Матей 10:30-31)

Златан Давидов от Ихтиман разказа потресаваща история  за един бял гълъб, надхитрил смъртта цели 4 пъти. Ето и неговата история: „ От 6-годишен започнах да отглеждам гълъби та чак до днес. Хоби, което ме прави щастлив. Макар и да отглеждам гълъби от цели тридесет и две години и да съм имал много случки с тези прекрасни птици, тази е много специална.
Със сигурност Създателят ми показа нагледно че живота на човека и на цялото творение е в ръката Му.


Гълъбът чудо

„Не продават ли се две врабчета за един асарий? и< пак> ни едно от тях няма да падне на земята без <волята> на Отца ви.“
(Матей 10:29)
Белия гълъб който е на снимката е гълъб чудо, защо ли той оцеля при цели четири смъртоносни поражения.
Преди около два месеца оцеля от ваздушно течение, преди петнадесет дни го удари коварна болест (салмонелоза) едвам ходеше беше на ръба да умре макар и лекарствата и витамините, с които третираха болестта рядко гълъби оцеляват.
След като се възстанови от болестта синът ми го пусна и вдигна да лети, за изненада в небето във въздуха го чакаше ястреба, но по чудо се спаси от ноктите му но от страх с много голяма скорост слизайки от височина почти от облаците се удари в жиците на електрическата мрежа.
Падна на земята изтичаха да го хвана но той литна и кацна на гаража на комшиите.
Казах си ще се посвести и ще се вдигне от там и ще си кацне на къщата но уви там го чакаше много гладна и свирепа котка.
Комшията ми го донесе в ръцете си и ми каза че го е взел от устата на котката е кажете ми не е ли гълъб чудо!?
Чрез тази опитност разбрах че когато е писано да живее ще живее..!
Така е и с човешкият живот, който е много по-ценен от живота на гълъба и врабчето.
„А вам и космите на главата са всички преброени. Не бойте се, прочее, вие сте много по-скъпи от врабчетата.“
(Матей 10:30-31)
Знам че има много случки и съм свидетел когато лекарите са казвали че на хора оставали два месеца но и до днес са живи и здрави! И бих искал да завърша историята си с едни прекрасни думи на Божият Син който даде живота си за нас.
„Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си? Защото какво би дал човек в замяна на живота си?“ (Марко 8:36-37)”, разказа Златан.