Гледки от Дупница! Култовата спортна площадка срещу Транспортна болница тъне в храсталаци и боклуци,  бай Иван: Занемарено е, хвърлят и не чистят след себе си

Футболната врата е проядена и обсадена от избуяла растителност, точно под сградата на близката детска градина се мъдри надпис „К*р за Левски”

 

Храсти и боклуци се надпреварват в превземането на емблематичната за Дупница спортна площадка при Транспортна болница.

Мястото е потънало в буренаци и какви ли не отпадъци. Който не се гнуси да поседне на пейките и да похапне, вероятно не почиства след себе си, а зарязва чашки от кафе, бутилки от айран и какви ли не още неща, чието място е в кофите за боклук. „Какво да се прави, мястото е занемарено, на кой да му пука, всеки ден го гледаме, мръсно е, но свикваме.

Има хора, които си пият тук кафето и си оставят чашките. Има и такива, които просто посядат да си починат и продължават”, каза бай Иван от квартала и отмина.

Сърцето на всеки футболен фен би се свило при вида на разкършената футболна врата с проядена мрежа и цялата превзета от храсти. Точно до площадката се намира и детска градина, а на стената под нея някой е излял омразата си към синия отбор с надписа: „К*р за Левски”.

Както в. „Вяра” писа преди две години спортната площадка бе обявена за продан от частен съдия изпълнител Милена Джоргова.  Тогава първоначалната й цена бе 177 060 лева за 2879 кв.м. разгърната площ. По последни данни тогава теренът е бил закупен през 2008 г. от фирма “Билдинг груп Кънстракшън”.

Според справка в Търговския регистър – срещу името на фирмата се появява информация – в несъстоятелност. Тя е регистрирана в София като предметът й на дейност е строителство на сгради, хотелиерство, управление на недвижими имоти.

Срещу името на управителя Елена Таскова е записано, че е с прекратени правомощия. Капиталът е 4000000 лв. Като съдружници са написани „Евро палас” ЕООД и „СТрума холдинг”. Едноличен собственик на капитала в „Струма холдинг” отново е записано името на Елена Таскова. А „Евро палас” също е регистрирана в София с управител Йосиф Йосифов. Преди години е имало и подписка от жители на квартала за ремонт на площадката, но общинска проверка е показала, че теренът е частен. Според спомени на дупничани, много от любимите им играчи на „Марек” са стартирали футболната си кариера от  тази площадка.

Преди години на същата площадка пуснатият от бобовдолския затвор Георги Лазаров от сапаревобанското село Овчарци се самозапали заради любовни проблеми.