Успех! Кюстендилецът Лъчезар Везирски намери място в националния отбор на България до 18 години

Лъчезар Везирски

Кюстендилецът Лъчезар Везирски е включен сред баскетболистите в националния отбор до 18 години. Той е възпитаник на клуб „Велбъжд”, играл е за “Левски”, а от 4 години играе в състава на „БУБА баскетбол” /София/.

Шампион с тима на „БУБА баскетбол”

Треньорът на националния отбор за юноши до 18 години Мануел Марков повика 18 момчета за подготовка за а ЕвроБаскет в Скопие. Тимът на Марков е в Дивизия Б и ще гони промоция за елита на Европа от 27 юли до 5 август, а подготвителния период ще премине предимно в Правец, като ще бъдат изиграни контроли с Кипър, приятелски турнир в Скопие с Македония, Австрия и Румъния и още две контроли със северните ни съседи, но на родна земя. Най-престижните проверки ще са срещу Гърция в Ботевград, където ще протече вторият етап от подготовката. Първите проверки ще са срещу Кипър на 30 юли и 1 август в Правец.

На европейското в Скопие националният отбор ще се изправи срещу тимовете на Швеция, Словакия, Словения, Дания и Албания.

Лъчезар Везирски, който играе като плеймейкър стана шампион на България при юношите до 19 години с отбора на „БУБА баскетбол” и така защити титлата си от миналата година. Той е ученик в 11 клас на Частно училище „Увекинд”.

Краси Ценкова