Ирена Сколова връчи дипломите на абитуриентите от Строителната гимназия в Перник

 Момент от тържеството в Строителната гимназия

На специална церемония, състояла се в актовата зала на Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх.Йордан Миланов”, областният управител Ирена Соколова връчи дипломите на зрелостниците от випуск 2017/2018 година.

Губернаторът поздрави завършващите, пожелавайки им да направят най-добрия избор как да продължат живота си, вечно да се самоусъвършенстват и да трупат опит. “Напредвайте, преодолявайте препятствията, мечтайте, търсете възможности, учете и работете едновременно и знайте, че вашият живот е ваша отговорност. Вие сте европейското поколение. Започнахте да се обучавате в началото на влизането на страната ни в Европейския съюз и завършвате с финала на Европредседателството на страната ни”, каза Соколова.

97 е броят на учениците от випуска, завършили четири конкурентни и привлекателни специалности – “Интериорен дизайн”, “Компютърна графика”, “Стоителство и архитектура”, обединените в една “Електрически инсталации” и “Парково строителство и озеленяване”. Името на отличника на випуска е Полина Ръсина.

Соколова получи специални подаръци – икона и кошница с цветя, изработени от възпитаници на гимназията.

Младите хора не скриха вълнението си в този специален ден и споделиха с областния управител част от своите планове след завършването.

Любомира ПЕЛОВА