Избират нов шеф на ОбС в  Кюстендил, гласуват 48 462 лв.  за  доизграждане на видеонаблюдението в центъра на града

Михаела Крумова

С избор на председател на Общинския съвет в Кюстендил ще започне предстоящото на 28 юни от 14 часа заседание на местния парламент. Това съобщи на пресконференция настоящият председател на Общински съвет- Кюстендил Михаела Крумова, която е има 4 мандата на този пост.

Първа точка в дневния ред е избор на временна комисия, която да проведе процедурата по избор на председател. Втората точка е тайно гласуване на предложените кандидати. Според приетият ротационен принцип, на всеки шест месеца се избира председател на Общински съвет. За тайното гласуване ще бъде избрана комисия от петима общински съветници, а съгласно правилника всеки общински съветник, партия, коалиция или група, представени в Общинския съвет, могат да издигат кандидатури за председател.

На 34- то заседание на Общински съвет са залегнали 28 докладни записки, като сред тях са включени вътрешни компенсирани промени по бюджета за 2018 г.

48 462 лв. ще бъдат пренасочени за доизграждане на видеонаблюдението в центъра на Кюстендил.

”Системата за видеонаблюдение се налага с оглед ремонтите, които се извършват в момента, а по тях се вече има посегателства, руши се и се изкореняват се храсти”, коментира председателят на Общински съвет-Кюстендил Михаела Крумова.

Краси Ценкова