Пернишки майки планират мирен протест в подкрепа на децата с увреждания

Майки от Перник подеха инициатива за организирането на мирен протест в подкрепа на всички онези майки, грижещи се за деца с увреждания, които дни наред стоят в палаткови лагери в защита на своите права. Подготвят се всички необходими документи, за да се получи разрешение от общината за проявата в миньорския град.

„Момичета, хайде да дадем по едно рамо на протестиращите майки на дечицата с увреждания. Аз лично не мога да отида до София,но да организираме ден и час за подкрепа в Перник! Всички сме майки! Дали ще помогнем? Не вярвам! Но поне да покажем,че сме съпричасни към проблемите им. Че не са група хора,която се бори сама!Че майката е майка и еднакво силно желае най-доброто за детето си! Разчитам че ще имам съмишленици и ще подкрепим майките на Перник!” – тези думи на една майка обединиха десетки в желанието за подкрепа.

„Системата ги убива“ – с този лозунг родители на деца с увреждания преди дни излязоха на протест, за да покажат недоволството си срещу социалната политика на държавата. Те се събраха пред парламента с демонстрация на черепи в инвалидни колички.

Протестиращите искат нова система за оценка на увреждането, така че и хората със специални потребности да имат достъп до образователни институции и да могат да работят.

Любомира ПЕЛОВА