ОбС шефът на Дупница Емил Гущеров пристъпва към кметския пост, смутено обяви: Рано е да обявявам плановете си

Председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров прескача към кметския стол,  усилено се коментира в града от няколко месеца.

Политическата кариера на Гущеров в Дупница тръгна възходящо. След като беше избран за съветник и зае място на една от челните банки в Общинския съвет, той се качи на председателското място. Съвсем естествено е сага да се цели към по- горното стъпало, каквото се явява кметския пост.

10 гербери потвърдиха слуха и казаха, че се коментира: „Питаме го директно какви планове има, а той ни отговаря уклончиво „ще видим”. Чухме обаче, че пред познати се хвали, че е най- подходящият кандидат. Даже се ядосвал, че е закъснял.”

За амбицията му да стане кмет говорят и снимките, които той нон стоп качва на страницата си във фейсбук, където се показва от кабинетите на почти всеки, който е на власт.

Гущеров се нареди за снимка с председателят на ЕНП Дол, който гостува преди месец и половина в България. Не подмина за снимка и евродепутатът Ева Паунова.

С думите „сега съм надпариен” прегърна председателят на антифашисткия съюз Маргарита Иванова. Ходи по клубове и раздава цветя на възрастни дами.

Не е коректно в момента да кажа какви са политическите ми намерения, тъй като не сме влезли в предизборна кампания, заяви за вестник „Вяра” Емил Гущеров.

„Днес имах възможност да подпомогна с дарения различните клубове на хора в неравностойно положение от общината. На клубовете на слепите, диабетиците, глухите и инвалидите, дарих така необходимите им санитарно-хигиенни материали. По време на срещите, поех също така ангажимент да започна да организирам изнесени приемни в съответните центрове. По този начин ще улесним хората в неравностойно положение да поставят своите проблеми и въпроси лично. Ангажирах се и с осигуряването на нов компютър на Съюза на диабетно болните. Посетителите на съответните клубове ми отправиха благодарност за абонаментите, които съм им направил за ежедневния печат. Така те имат възможност да получават всеки ден актуални новини и да се информират за случващото се в региона.”, похвали се той в социалните мрежи.

Петър ДИМИТРОВ