Цветанов: Ще влезем в историята с вот на недоверие без аргументи

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Днес на извънредно заседание депутатите дебатираха по повод вота на недоверие на тема „Сигурност”

 

„Ще влезем в историята с вот на недоверие, в който няма никакви аргументи”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание. Той заяви, че колегите им от БСП били избягали.

Днес на извънредно заседание депутатите дебатираха по повод вота на недоверие на тема „Сигурност”.

„Бих помолил колегите от БСП – винаги, когато искат да направят един вот, могат да ни попитат за консултация, да кажем, кои са слабите моменти”, каза Цветанов.

Той заяви, че няма никакви аргументи във вота на недоверие и дори Валентин Радев, вътрешният министър, нямал мотивация да им отговаря.

От своя страна Радев определи мотивите на БСП за искания вот на недоверие като пълни с популизъм. Той отрече битовата престъпност в страната да се увеличава, какъвто е един от мотивите на левицата.

„Отделно, цяла Европа ни хвали, че България е единствената държава, която пази най-добре сухопътната си граница”, изтъкна още вътрешният министър.

Радев коментира и проблемите в системата на МВР и заплатите на полицаите. „Повишихме заплатите. Да сте чули синдикатите? Имам чувството, че са ги закрили”, коментира той.

По повод един от основните аргументи на БСП за вота на недоверие, а именно бягащите от затвора престъпници, Радев каза, че това се случва. „Голямата грешка на БСП е, че не са отчели тенденцията през годините, а вадят единични случаи”, каза Радев.