Дупничани на бунт заради отсечен вековен ясен в двора на храма „Св. Георги Победоносец”, майсторът на курбани Стоян: Нищо не знам…

Миряни се разплакаха за отрязаното вековно дърво в двора на храма

Пенсионерката Мария Иванова: Това е богохулство

Дървото е по-старо от храма, според легендите под него има заровено съкровище, коментираха съседи

Отсякоха вековния американски червен ясен в двора на храм „Свети Георги” в Дупница, алармираха вярващи дупничани.

Иванов си взе от курбана, но бе разочарован заради отсеченото дърво

Хоата се питат кой отсече дълвото и по каква причина. „Защо ще режат дървото, ако нямат някаква изгода от това?

Посечения 6-метров ясен в двора на храма

Някой може да си го е закарал у дома и след това да продаде дървения материал, защото от такъв ясен се правят скъпи мандолини, гъдулки и др. музикални инструменти”, гадаеха дупничани. „Това е богохулство, да отрежеш дърво в двора на църковен храм”, заяви и  пенсионерката Мария Иванова.

Миряните негодуваха пред майстора на курбана Стоян    за отрязаното дърво

 С голямо огорчение си тръгнаха дупничани, дошли за курбана на Еньовден след като видяха, че американският червен ясен, висок шест метра и половина и с диаметър метър и десет сантиметра, вече е отсечен. Майсторът на курбани Стоян пък само свиваше рамене и заяви: „Нищо не знам”. Хората се казаниха, че ще уведомят институциите. „Ще помолим кмета Методи Чимев да назначи проверка кой и защо е отрязал дъвото”, коментиаха хората.

Живущи наблизо споделиха, че дървото е много по-старо от храма и вероятно има заровено имане под него. „Може някои иманяри да започнат да копаят под дънера”, шушукаха в квартала.