Линейка влезе в насрещното и блъсна пежо на пътя Банско-Гоце Делчев, пожарникари извадиха затиснат пътник от леката кола

Още една кола се е забила в катастрофиралите превозни средства, пътят беше затворен за час и половина

Линейка, пътуваща само с шофьор се блъсна в лек автомобил “пежо” на пътя Банско-Гоце Делчев, има един пострадал, пътят отново е затворен за движение. Инцидентът станал в района на село Места. По първоначална информация линейката на Филиала на спешната помощ в Гоце Делчев навлиза в насрещната лента.

Верижна катастрофа стана между линейка и два автомобила. Снимка Бгнес

В удареният от линейката автомобил се врязва втори, движещ се зад него. Има затиснат пътник в пежото, който е изваден от пожарникарите. Лекият автомобил е смачкан до неузнаваемост. Три линейки от Гоце Делчев са изпратени на място. Две коли на пожарната също са там. Пострадалите веднага са транспортирани до лечебно заведение, в зависимост от травмите им. Пътят беше затворен, както стана и вчера при катастрофата край Добринище, където микробус се блъсна в пътнически автобус. При нея бяха ранени петима, двама с фрактури бяха приети в частната болница в Благоевград, снощи са оперирани.
Малко по-късно движението бе пуснато по пътя Банско – Гоце Делчев. Той бе затворен за час и половина заради тежка верижна катастрофа между линейка и два автомобила. Най-сериозно е пострадала водачката на лек автомобил „Пежо 206“. Той се ударил челно в линейката, а друг автомобил се забил в задната част на медицинския автомобил. Болницата в Разлог прие ранена жена от катастрофата край с. Места. Тя е с извадена става и леки травми на главата и гърдите, със съмнение за комоцио. Линейкаджията е в шок от преживяното, транспортиран е до болницата в Гоце Делчев.