Giulia QV Nring: Alfa-та за 250 000 лв.

Alfa Romeo пуска специална серия от 108 екземпляра Giulia, наречена QV Nring. AUTO BILD получи възможността ексклузивно да „завърти“ няколко обиколки на „пистата кръстница“ Нюрбургринг с модела – но не в характерния за марката червен цвят.

В червено при специалната модификация Nring са решени единствено спирачните апарати и декоративните шевове в интериора. Отвън ексклузивната Giulia е решена в сив мат, наречен Grigio Circuito. Alfa прави точно 108 екземпляра от специалната версия (всеки от тях има плакет в интериора и сертификат от FCA Heritage), защото точно на толкова години става компанията, основана през далечната 1910 г. Но какво се крие зад Happy Birthday пакета на цена близо 250 000 лева? На първо място, визуални промени – като например карбоновото Scudetto отпред. Праговете също са карбонови. Giulia запазва и покрива си от въглеродни нишки. Има и още състезателна техника. Версията Nring получава серийно керамична спирачна система с боядисани в червено апарати.

При стандартната Giulia QV за тази комбинация ще трябва да доплатите около 15 000 лева. Във всекидневието няма да усетите ползата от Performance-спирачките. Ще ги оцените след няколко обиколки на пистата – когато обикновените започват да „издишат“. Отвътре специалната версия получава скосен в долната си част волан, който комбинира кожа и алкантара, както и части от въглеродни нишки. Фокусът в интериора обаче пада главно върху спортните седалки тип „корито“, произведени от Sparco. Задната част на седалките е направена от карбон, а самата повърхност за седене е изработена от комбинация на кожа и алкантара. Червените контрастни шевове и многобройните карбонови декорации подчертават спортния характер на колата. Седалките пасват на тялото като скъп италиански костюм – по нормалните пътища те са учудващо удобни, а при по-спортно каране дават прекрасна странична опора.

С червения бутон за стартиране във волана разбирате, че иначе прекрасната аудиосистема Harman/Kardon е излишна. Защото концертът, който отеква през четирите ауспуха, е повече от наслада за слуха ви. И тук мощността е 510 „коня“, колкото при Quadrifoglio – благодарение на тях максималната скорост достига 307 км/ч. Специално настроената 8-степенна автоматична трансмисия превключва предавките за 150 милисекунди. Така шикозната „италианка“ ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,9 секунди. Техниката е същата като при стандартна Giulia Quadrifoglio – и пътното поведение е като при нея. А това означава, че сме на борда на машина, която гарантира неподправено удоволствие от шофирането и с която в контролиран дрифт ще атакувате всеки завой с вратите напред. Който не знае как става, ще го научи в специалния курс, предвиден за всички 216 Nring-купувачи (паралелно с Giulia Alfa Romeo предлага и 108 бройки от SUV-a Stelvio Quadrifoglio Nring).

 

 

 

 

 

 

autobild.bg