Прокурор Чекански погна обвинения в кражба на дърва Георги Кехайов, бансканлии: Шефът на полицията Иван Попов разби бандата му, проведе перфектната акция

Иван Попов

Прокурор Васил Чекански се зае с обвинения за кражба на дърва  из Банско и Разлог – Георги Кехайов, който миналата седмица бе арестуван с трима помагачи. Срещу него е образувано досъдебно производство. Той бе хватат с дървен материал, незаконно съхраняван в селскостопанска постройка на РПК стопанисвана от него. Срещу него има подадени 4 жалби. Кехайов и помагачите му влизали по дворовете на къщите на хората и крадяли дърва, за да ги препродават на трети лица. Помагачите на Кехайов са направили пълни самопризнания.

„Цяло Банско е пропищяло от него. Остави празни дворове, а студът тук е голям. Чухме, че кехайов и трима разложани крали дърва от склад и частни домове в Банско. Доволни сме, че шефът на полицията в Банско Иван Попов и подчинените му реагираха веднага и разбиха бандата. Той залови Кехайов и разби организираната му група. Той и подчинените му проведоха перфектна акция, действат адекватно и предприемат бързи действия по всеки сигнал”, коментираха из Банско.

Припомняме, според официалното съобщение от МВР бюлетина –

със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Банско, бяха задържани задържани: Й.Ш./23г./ от гр.Разлог, Г.К./33г./ от гр.Банско, Х.Ш./18г./ от гр.Разлог и 17-годишен младеж от гр.Разлог. За периода от месец юни до 20.06.2018г., те извършили кражба на дърва за огрев от частни домове в гр.Банско и складова база, чието точно количество е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.