Опасно! Зейнала шахта застрашават живота на жителите на  самоковското село Поповяне, очевидци: Дупката е 300 см, може да погълне цял автобус

Кметът Елена Михайлова: Сигнализирах в АПИ, обещаха ми, че до дни проблема ще бъде отстранен

Зейнала шахта в самоковското село Поповяне създава опасност и застрашава живота на хората. За проблема сигнализира наш читател, който ни изпрати и снимки.

Въпросната шахти се намира на главния път Е79 , на входа на селото от към пътя София –Поповяне. „Вече диаметъра на дупката под асфалта е 300 см. Тук минават рейсове с ученици за Цари Мали град, много е опасно.

Обръщам се към “Вяра“, за да дам гласност на проблем, който ни тормози от доста време. Шахтата  зее и създават пряка опасност за живота на жителите в квартала. Обозначенията, които сложих с подръчни материали, бяха издухани от вятъра“, разказва жител на Поповяне.
Хората се притесняват, че през тъмната част на денонощието дупката не се забелязва и някой може да пострада много сериозно. Те са убедени, че след публикацията на „Вяра“ компетентните институции ще вземат мерки и ще обезопасят зейналата шахта.  Потърсихме за коментар кметицата на селото Елена Михайлова. „ Да, запозната съм с проблема.  Сигнализирах  в Агенция пътна инфраструктура. От там ми обещаха, че до дни проблема ще бъде отстранен.“, заяви кметицата.

Марияна Вучова