Жельо Бойчев сдава зам.-шефското място в БСП, но остава депутат и се захваща с бизнес, той и Нинова в един глас: Няма драми и търкания

Червеното острие Жельо Бойчев се отказа от зам.-шефското място в парламентарната група на БСП, но засега остава депутат и член на Софийската градска организация на червените, а на на по-късен етап ще се откаже и от Народното събрание, и от политиката и ще се развива на ново поприще – бизнеса.
Решението му не било изненада за групата на левицата, той не бил обиден, нито засегнат и нямало никаква драма, увериха лично Бойчев и червената шефка Корнелия Нинова.
“Той остава член на БСП, на градската организация, с желание активно да работи и да ни помага, скоро време има намерение да напусне парламента и политиката изобщо по лични причини, решил е да си развива живота в друга посока”, обясни Нинова.
Тя призна, че социалистите са се опитали да го разубедят, защото според тях той е много ценен и качествен колега.
“Ще ни липсва, но остава до нас и ще ни помага с каквото може”, увери соцлидерката.
А самият Бойчев обясни, че няма търкания нито с ръководството на ПГ на БСП, нито с колегите си депутати, а решението му да се откаже от поста на зам.-шеф на групата било лично решение.
“То е свързано с бъдещите ми занимания и разбирането ми, че човек, когато е ангажиран с нещо трябва да го прави наистина на 100% мотивирано и заради това поисках да ме освободят като зам.-председател на ПГ, после ще видим, засега съм депутат от БСП и смятам да си изпълнявам задълженията, докога не знам, срокове не могат да се поставят, никой не знае какво ще се случи утре”, коментира той.
Според Нинова пък Бойчев бил скромен като не разкривал бъдещите си планове, които били свързани с развитието на бизнес.
“Той постъпва много почтено, за което го поздравявам, да не се изпада в конфликт на интереси и постъпката му е изключено коректна и заслужава голяма уважение”, похвали го тя.
Бойчев увери, че неговото решение няма нищо с това на Спас Панчев, лидер на Земеделския съюз, един от малките коалиционни партньори на левицата, който стана независим депутат, защото не бил доволен от отношението на червените.
Сега ПГ на БСП ще трябва да си избере нов заместник на мястото на Бойчев, а кой ще бъде той, все още не било обсъдено.

Когато пък той напусне и НС, ще има и нов депутат – следващият, който е бил в избирателната листа в неговия район ще се закълне като народен представител.