Коко Динев отваря заведение на стадиона в Сандански, прати Георги Манолев да лобира, съветникът Ризов: Незаконно е!

Георги Манолев, моли А. Ризов от БСП и Виолета Ждрапанска да му разрешат да отвори заведение, но напразно.

А. Ризов: Дадохме ви огромен сграден фонд без пари и целия стадион срещу умопомрачителния месечен наем от 2 лв., а сега искате да отваряте кръчма, извършвате незаконна дейност

Г. Манолев от ОФК “Вихрен”: Отборът струва на Коко Динев 250 000 лв., ако не е той, вие – съветниците от къде ще ги извадите?

Санданският бизнесмен Коко Динев отваря заведение за обществено хранене на стадиона в курортния град. Карт бланш му дадоха почти всички общински съветници на днешната сесия. Коко събра 18 гласа “за”, против беше единствен А. Ризов от БСП. 3-ма бяха въздържали се, между които лидерът на ВМРО Н. Шаламандов.

Манолев опита да омае и Костадин Станоев от РЗС

Битката по отварянето на заведението беше страшна. В залата дойде управителят на ОФК “Вихрен” – Сандански- Георги Манолев. Председателят на ОбС Георги Георгиев даде 10-минутна почивка.

Тони Цанев, Георги Георгиев – в средата и Илия Георгиев от РЗС се съветваха по въпроса да отвори ли кръчма Коко Динев.

В паузата Георги Манолев употреби цялото си изкуство да сломи съпротивата на А. Ризов, на съветника от РЗС Костадин Станоев и на съветничката от НФСБ Виолета Ждрапанска.

Коко Динев

Но почти напразно. „Моля ви, искам да ме подкрепите, имам нужда от вашата подкрепа”, каза Манолев като седна до К. Станоев. После се премести до съветничката Виолета Ждрапанска и до Ризов. Ризов обаче беше непреклонен:„В никакъв случай.

ОбС шефа Георги Георгиев, зам.-кметът Георги Трайков и секретарката.

Вие представлявате сдружение с нестопанска цел и нямате право да развивате бизнес. Предоставихме ви огромен сграден фонд без пари и целия стадион срещу умопомрачителния месечен наем от 2 лв., а сега искате да отваряте кръчма. Защо не го поискахте в началото, защо не показахте проект? В момента извършвате незаконна дейност –  реконструирате съблекалнята и я превръщате в кръчма. Построили сте и стълбище от стадиона към реката, нямате право да вършите подобно нещо, а вие си правите каквото си искате. Веднъж казвате заведение за обществено хранене, а кметът излиза със становище да изхранвате футболистите на представителния отбор и  на ДЮШ”, отсече Ризов. Съветникът Антон Цанев остро се противопостави на Ризов с думите: „Забравихте ли, че футболистите струваха на общината 130 000 лв. на година? Забравихте ли, че тези пари Коко Динев сега ни ги спестява. Дадохме сградите и стадиона, но питате ли се как ги поддържа Коко Динев сега? Кой дава заплатите на футболистите, кой плаща за поддръжка на базата – Динев. Не помните ли, че съблекалнята беше заведение? Не помните ли, че общинските съветници опростихме на наемателя 40 000 лв.? Колко му излиза инвестицията на Динев?  Аз се чудя в коя графа да го сложа – в графа “Герой”  или в графа “Будала”. Как той се справя с всички разноски? Завиждате ли, че може да изкара 3000 лв. от заведението, които няма да ги сложи в джоба си, а ще ги инвестира в отбора”, заяви Цанев, който е лидер на СДС в Санданскси.

Живко Иванов от НФСБ заяви: “За издръжката на отбора са нужни два пъти по 120 000 лв. Моят син е сред футболистите на „Вихрен” и преди появата на Коко Динев базата беше в плачевно състояние”. Той заяви, че общината е сбъркала като е дал стадиона на Коко Динев за 10 г., тъй като е пропуснала шанса да спечели пари от Европа, при това безвъзмездно за 100-процентово обновяване на стадиона. В момента има шанс, има още няколко месеца и самият Коко Динев може да кандидатства, но няма да получи 100 процента, а  50 процента от стойността на ремонта. Кой плаща тока, водата, консумативите на стадиона? Какви мерки ще предприеме общината, ако отбора отиде в селска група? Всички тези въпроси не се регламентирани в договора”, каза Живко Иванов.

Управителят на фирмата на К. Динев ” ЕС Би ЕФ”, която се води инвеститор на стадиона, Георги Манолев, заяви: “Отборът струва 250 000 лв. на година, ако Коко Динев не ги дава,  вие общинските съветници трябва да ги намерите. А стълбата към реката е необходима, тъй като водата е най-добрия възстановител след тежки тренировки. Можем да отворим заведение, имаме касов апарат”.

Съветникът треньор Кирил Ханджийски беше категоричен: „Подкрепям с две ръце Коко Динев и спорта.”

ОбС шефът Георги Георгиев заяви, че заедно със съпартиеца си  Стоян Ангов са дарили заплатите си на общински съветници за една година на футболния отбор и не само заради фудболната слава на Сандански, а и от любов и страст към играта.