Шефката на НС Цвета Караянчева: Законопроектът за Българската автомобилна камара е оттеглен

Цвета Караянчева

Законопроектът за Българската автомобилна камара е оттеглен. Това съобщи преди парламентарния контрол председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Ивайло Константинов

Срещу законопроекта протестираха превозвачите, като го определиха като лобистки, а премиерът Бойко Борисов поиска от Станислав Иванов от ГЕРБ, вносител на текстовете, да ги оттегли. “Разпоредил съм на Станислав Иванов да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят.

Бойко Борисов

За мое съжаление пак нещата дойдоха до този кабинет, въпреки усилията ми да се решават по министерствата. Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран”, коментира преди дни премиерът Бойко Борисов темата. Тогава той подчерта, че още със самото си създаване целта на законопроекта е била само една – транспортният бизнес да има камара, която да съдейства в работата на сектора и да бъде връзка между него и транспортното министерство. От това, което разбирам впоследствие сега, има детайли, които притесняват, обясни той. Тогава Ивайло Константинов, собственик на най-голямата фирма превозвач заяви: „„Исканията ни са този законопроект да бъде незабавно изтеглен, защото е порочен, не отговаря на очакванията на бранша и на нито едно от нашите изисквания”.

Четете още по темата

https://viaranews.com/?p=268810

2500 автобуса се включиха в предупредителния протест срещу законопроекта за автомобилна камара, Ив. Константинов: Няма да отстъпим, тази идея трябва да се оттегли