Кметът Огненски взе превантивни мерки срещу пороите – натрупа чували около реката в село Бистрица, зам. кметът Милев: Укрепихме р. Отовица в края на Самораново, беше се разбушувала

Кметът Огненски взе мерки за чували за района на село Бистрица

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски натрупа чували около реката заради поройните дъждове и заяви: „За всеки случай”.

Няма опасни участъци на територията на Дупнишко, където да има установена опасност от преливане на реките или водоемите. Сигнали за потенциални разливи има за две от селата, където на място сутринта бе и зам.кметът на Дупница Крум Милев, който е председател на кризисния щаб при бедствия и аварии, съобщиха от общината. “В края на село Самораново има предпоставки за излизане на водите от коритото на река Отовица.

Крум Милев

Преценихме превантивно да поставим чували с пясък, за да укрепим участъка. Нивото обаче започна да спада, така че няма от какво да се притесняваме. Другият проблемен участък, където също имаше предпоставки е в село Бистрица. Касае се за участък в местността “Начова махала”, но и там е по-скоро предпоставки за разлив от река Бистрица.

Превантивно ще бъдат също осигурени чували с пясък. С всички селски кметове и наместници сме в постоянна връзка, ако се наложи да се реагира. В града няма никакви проблеми с проводимостта в речните корита. Така че обстановката е спокойна”, коментира Милев.