Депутат заплаши Вучич със смърт заради Косово

Ристич изпратил писмо със заканите до Путин

Сръбският народен представител Славиша Ристич изпрати писмо до президента на Русия Владимир Путин, в което заплашва сръбския президент Александър Вучич, че ще има същия край като убития сръбски премиер Зоран Джинджич, ако се се опита да постигне споразумение с Прищина.
В писмото си Ристич пише, че в историята на руско-сръбските отношения сърбите „са се оплаквали на руските владетели от многобройните сръбски врагове“, но сега за първи път трябва да направят това заради сръбските власти.
Депутатът посочва, че президентът на Сърбия се готви да подпише всеобхватно мирно споразумение с Прищина и припомняйки „трагичната съдба на покойния премиер на Сърбия Зоран Джинджич“, предупреждава Вучич какво може да му се случи.
„Главната причина за тази „прекалена кооперативност“ на президента на Сърбия е в това, защото той е обещал това на Запада при идването си на власт. Трагичната съдба на покойния премиер на Сърбия Зоран Джинджич ясно предупреждава Александър Вучич какво се случва с онези, които не изпълнят обещанията си“, пише в писмото, публикувано на facebookreporter.org. и цитирано от РТС.

Всички близки до режима в Сърбия медии изтъкват русофилството на Александър Вучич, казва Ристич в писмото си до Путин и посочва, че Вучич се гордее, че досега се е срещнал 13 пъти с него.

Ристич, който се е подписал като председател на организацията Народно движение на сърбите от Косово и Метохия „Отаджбина“ /Отечество/ признава, че „мисията на Путин при настоящите власти в Белград би била деликатна“, но все пак го призовава да им обясни, че никаква евроинтеграция не може да компенсира загубата на територия като Косово и ако бъде постигнато споразумение за нормализиране на отношенията, Путин няма да подкрепи такова решение.