Решено! 12 г. затвор за Ембака от Сандански за убийството на на легионера Николай Чивиев, призна пред съда: Смъртта му цял живот ще ме гложди

Емил Първанов–Ембака

12 години затвор получи Емил Първанов–Ембака за убийството на легионера Николай Чивиев. Присъдата постанови 5-членният състав на Окръжен съд Благоевград с председател Дияна Узунова. 30-годишният санданчанин ще трябва да заплати и обезщетение от 340 000 лв. на семейството на убития легионер.

„Това, че убих човек, ще ми тежи цял живот на съвестта, съжалявам за станалото. Не исках да го убивам, но реагирах така, когато го видях да троши колата ми и нападна мен и съпругата ми, изпаднах в ярост”, каза пред съда на Емил Първанов-Ембака от Сандански.

 Емил Първанов–Ембака бе обвинен за убийството на охранител на строежа на магистрала „Струма”. Той му направил забележка да не минава през неотворения още участък. Последвал побой, който приключва с убийство. След това Ембака потъна в неизвестност, а след три месеца и половина той се предаде. Година и половина след инцидента Ембака е под домашен арест. Жертвата, Николай Чивиев, е бивш служител на френския легион.