Дангов ще обжалва заповедта за уволнение от БАБХ, служители на агенцията в Кюстендил: Държавен служител е и няма право на политически пристрастия! Съветници: Претендира за висок морал, а не спазва правилата 

Съветници от Дупница: Дангов злоупотребяваше със служебното си положение и получаваше 2 заплати, докато беше общински съветник – идваше на сесии, без да излиза в отпуск

„Държавен служител няма право да изразява политически позиции и пристрастия, и то през работно време в пресконференции. Не може всяка седмица Първан Дангов да бие ту по ГЕРБ, ту по БСП, ту по ОДБ и Костадин Костадинов или по някой друг, когото е на работа. Нарушението е занижен контрол.

Велка Войнова

Ако иска да е политик, не може да бъде държавен служител, ако иска пресконференции, не може те да са през работно време”, това заявиха от кабинета на директорката в Агенцията по храните в Кюстендил Велка Войнова за в. „Вяра”. Междувременно за подобна дейност той бе изключен от БСП.

Георги Пехливански

Повод за изявлението стана коментар на дупнишкият ветеринар, че ще обжалва заповедта за дисциплинарно уволнение с думите: “Мотивът е нарушаване Етичния кодекс на държавния служител, а именно организирането на пресконференции по политически теми. Никъде в Кодекса няма текст, който да забранява изразяването на гражданска позиция”.

Десислава Стойнева (вдясно)

Съветници на вчерашната сесия в Дупница се сетиха, че Дангов злоупотребяваше със служебното си положение още в първите дни с назначаването му в Агенцията по храните, когато беше общински съветник. „Дангов идваше на сесия, без да е в отпуск и получаваше заплата от две места. Както от Агенцията, така и от общината. Когато човек претендира, че има висок морал, трябва сам да спазва правилата. За държавен служител критериите са високи”, коментираха общински съветници от ГЕРБ,  които пожелаха имената им да не споменават, за да не би по време на болнични Дангов да даде и няколко пресконференции срещу тях. Те си спомниха, че Георги Пехливански и Дангов спретнаха цяла наказателна акция срещу адвокат Десислава Стойнева, която участва в протестите срещу Орешарски и е член на ГЕРБ. По граждански договор тя консултираше Общинска администрация. „Десислава  Стойнева не е държавен служител. Никога не е била държавен служител, а двамата с Пехливански искаха нейното незабавно уволнение точно по този критерий”, припомниха съветници. Те бяха категорични, че ако в отстраняване на Дангов има политическа саморазправа, то тя трябваше да бъде направена още докато беше общински съветник и държавен служител”.