Бившият областен управител на Кюстендил – футболистът Владислав Стойков, потрива ръце за поста на Калфин?

Владислав Стойков с игумена на Рилския манастир

През 2012 г. Стойков е декларирал пред Сметната палата, че джитка два автомобила, съпругата му Оля е с фирма и 14 200 лв. кредит от банка, и апартаментът е на нейно име

 

Областният управител Виктор Янев и един бившите губернатори на Кюстендил Владислав Стойков напират към поста областен лидер на ГЕРБ, съобщиха източници на „Вяра”. „К. Калфин е подал оставка, но от централата на партията не му е приета вече почти цяла година.

Виктор Янев и Кирил Калфин

 За сметка на това се навъдиха десетки мераклии за мястото му. Всеки втори от ГЕРБ -Кюстендил е готов да му седне в стола”, разказаха пред  „Вяра” запознати с политическата обстановка в Кюстендил. Според тях най-големият мераклия бил Янев, а във врата му дишал и Стойков.

Припомняме, че Владислав Стойков през 2012 г. бе назначен за областен управител на Кюстендил. Той е бил бивш футболист, състезавал се е даже за националния отбор. Прякорът му е Лито. Владислав Стойков има две висши образования. Той е машинен инженер от Техническия университет в София и е завършил специалността “инженерна безопасност” в Минно- геоложкия университет в София. Работил е като главен инспектор в Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда” в София. Бил е и инспектор в Регионалния граничен сектор в Кюстендил, инженер технолог в „Ай Ти Ай” ЕООД, специалист по безопасни условия на труд в „СТМ-2002 – В”, управител на „ЛИТО СТИЛ” ООД. Справка в Търговския регистър не показва данни за фирма”Лито”. Затова пък на името на съпругата му Оля е регистрирана фирма „Видея БГ” с капитал от 5000 лв. Според търговнския регистър внесения капитал е 3500 лв. Срещу графата съдружници стои надписа: заличено обстоятелство. Сред предмета на дейност е покупка и продажба на стоки, туризъм, хотелиерство, импресарски услуги. Според декларацията от сметната палата, подадена от Вл. Стойков през 2012 г. в качеството му на областен управител, съпругата му Оля има апартамент в Кюстендил, придобит през 1997 г. за 49 000 лв. като апартаментът е 100 кв. Според декларацията Стойков има два автомобила – нисан и мерцедес, приидобити 2005 и 2009 г. Нисанът му е струвал 3200 лв., а мерцедесът 4 600 лв. По това време Оля е имала кредит към банка в размер на 14 200 лв. Деклариран е и делът й във „Видея БГ”. Стойков продължава да се занимава с футбол.