Кюстендилци отдадоха почит на Георги Аспарухов и Никола Котков, панихида отслужи отец Генади Генадиев

Елка Бързакова, отец Генади Генадиев и Васил Николов

Председателят на фен клуб Гунди- Васил Николов предаде щафетата на Елка Бързакова, лекарите доц. Олег Чолаков и доц. Тони Георгиев станах почетни членове

 

За поредна година кюстендилци отдадоха почит и сведоха глави в памет на Георги Аспарухов и Никола Котков. Десетки футболни хора се събраха пред открития преди година параклис “Св. Георги Победоносец” до стадион „Осогово” по повод 47 години от трагичната гибел на двете големи звезди на българския футбол, а архиерейски наместник отец Генади Генадиев отслужи панихида.

Кюстендилци отдадоха почит на Георги Аспарухов и Никола Котков

„Почитатели на великите Гунди и Котков и на не по- малко великите кюстендилски спортисти и спортни деятели, които не са вече между нас. Събрали сме се да почетем паметта им. Бог да ги прости, вечна им памет! Това е моето последно явяване пред Вас като председател на фен клуба. Предавам щафетата на Елка Бързакова”, каза председателят на фен клуб Гунди- Кюстендил Васил Николов.

Той обяви за почетни членове на клуба лекарите – доц. Олег Чолаков, който е от Кюстендил и доц. Тони Георгиев, който е син на Мишо Георгиев един от първите треньори на Гунди, като им връчи почетния знак на клуба и чаша с лика на Гунди.

Доц. Олег Чолаков /с очилата/ и доц. Тони Георгиев

Новият председател на фен клуб Гунди- Кюстендил- Елка Бързакова, е една от най- ерудираните българки. Тя е първата притежателка на ВИП-карта “Лейди Гунди” през 2008 г и има дупнишки корени. Нейната внучка Дорис Бързакова стана член №100. Елка Бързакова е добре позната и изключително уважавана в медицинските среди. Тя има висше образованието по фармация и химия, активен член е на Ротари клуб и един от големите дарители, както и страстна потомствена любов към футболния отбор „Левски“. Почетен член и спонсор на фен клуба в Кюстендил. За нея казват, че е завършена личност и това вероятно се дължи на страстната й любов към музиката, на певческия й талант, на непрестанните срещи с необятния красив свят на операта в най-престижните театри и зали в света. Самата тя е и добра певица, пяла е в професионални хорове и е обиколила цяла Европа. Женена е и има двама сина – Ивайло и Васил. Г-жа Бързакова е потомствен фен на “Левски”, чийто мачове не пропуска. На нейната сватба баща и напуска тържеството и отива да гледа мача между “Левски” и французите.

Самата тя е директор на фирма “ЛК-СЪРДЖИКЪЛ” ООД и известна като много лоялен партньор на водещите болнични звена у нас и с признание и заслуги към пациентските организации. Фирмата й е специализирана в доставка на консумативи и оборудване за хирургия, урология и кардиология. Носителка е на 3 отличия за коректен бизнес – „Златна награда“ от Ню Йорк, „Платинена арка“ от Франкфурт, „Диамантена звезда“ също от Ню Йорк.

Краси Ценкова