80-год. Спас Кацарски от Делян: Видях змия при старото сметище, трябва да се окоси! Ще викам отчето Паликарски да направи панихида на ВиК проблем, който ме мъчи от 3 г.

Спас Кацарски

Кметът В. Зашева: Към кметството е назначен  1 работник, който ежедневно коси и отводнява шахти

ВиК шефът И. Илиев: Водопроводът в дупнишкото село минава през имотите на някои от местните хора, и ние искаме да решим този проблем

Видях змия при Старото сметище на Делян, в селото не е косено и не е пръскано. За това сигнализира пред в. „Вяра” 80-годишният Спас Янев Кацарски. „В селото има доста проблеми, които трябва да се решат. Постоянно подавам жалби в община Дупница.

Илия Илиев

Канавките по пътищата не са почистени, самите пътища са разбити заради 40-тонни камиони, които минават оттам. На ж.п. гарата беше направен ремонт, още никой не си е мръднал пръста да разчисти камъните и чакъла”, оплака се Кацарски. Потърсихме за коментар кметът на дупнишкото село Делян В. Зашева, която заяви, че е запозната с оплакванията на Кацарски.

Валентина Зашева

„Към кметството има само един назначен човек, който да помага с косене, почистване и т.н. Той всеки ден коси и отводнява канали и шахти. Работата ще се свърши, но постепенно, тъй като е само един работник. Работи се ежедневно по отстраняването на проблемите в селото”, заяви Зашева.

Пред „Вяра” Кацарски изрази недоволство и ВиК, проблем, за който по думите му алармира водния шеф в Дупница И. Илиев от 3 години. „Най-накрая ще извикам отчето Паликарски да направи панихида. Става въпрос за 186 м тръби. Водопроводът минава през имотите на хората и това нещо трябва да се промени, трябва да се изместят. Получава се течове, не е удобно и като възникне някоя авария”.

„Вяра” се свърза за коментар и с ВиК управителя Илия Илиев. „Запознат съм с проблема. Водопроводът минава през къщите на хората, така е останал вътре в имотите им от едно време. И  ние от ВиК искаме този проблем да се реши. Трудно е, но и ние сме на мнение, че водопроводът трябва да се измести. Ще изпратим комисия от експерти на място и нещата ще се оправят”, заяви Илиев.